За блата:
- 4 яйца
- 100гр брашно
- 200гр захар
- 100гр масло
- 20гр какао
- 1 бакпулвер
За крема:
- 100мл млечна сметана
- 200мл заквасена сметана
- 200мл маскарпоне
- 100гр захар
Начин на приготвяне:
- Разбиваме яйцата със захарта и добавяме разтопеното масло и сухите съставки.
- Разбъркваме до еднородна смес и печем на 180°.
- Разделяме блата на 2 след като изстине.
- Разбъркваме млечната сметана със захарта и добавяме останалите продукти.
- В ринг редуваме блат, крем.
- За декорацията направих риба от фондан, използвах оцветени със зелена боя кокосови стърготини за трева, а за "водната" част направих гъста полу-дантела от 40 мл олио, 90 мл вода, 10 г брашно и Синя хранителна боя.
- Разтваряме боята във водата и добавяме олиото и брашното до гладка смес, изсипваме върху добре загрят тиган и изчакваме няколко минути, докато се получи мрежа.
Рецепта предоставена от Татяна Петрова.