Необходими продукти:
- агнешко бутче 1 бр
- картофи 5 бр
- моркови 3 бр
- пресен лук 1 връзка
- олио 100 мл
- сол
- червен пипер
- джоджен
- черен пипер
- бира 1 ч ч
- вода 1 ч ч
- масло 50 г
Приготвяне:
- Смесваме в дълбока купа, олио, сол, червен пипер, джоджен и всичко се смила в чопър на паста.
- Намазва се агнешкото месо и поставяме в голяма тава.
- Край месото се разпределят кръгчета моркови, пресен лук и картофи нарязани на едро.
- Овкусяват се с подправки, наливате вода и бира.
- Покрива се с фолио, печем в загрята фурна 180-200 С за 2 часа.
- Сваля се фолиото, намазва се месото с меко масло и връщаме да се запече за хрупкава коричка, като при нужда се долива малко вода.
- Сервира се нарязано на порции с зеленчуци.
Рецепта предоставена от Виолета Матева.
Светослава Боянова 4 год
Чудно! И една зелена салатка много ще му върви! ?