Необходими продукти:
- биквити Петит Бьор 225 г
- бишкоти 6 бр
Крем:
- прясно мляко 500 мл
- захар 4 с л
- шоколадов пудинг 1 пакет
- масло 30 г
- шоколадови дражета
- дантелена декорация
- вода 40 мл
- брашно 5 гр
- олио 20 мл
- зелена гел боя
Глазура:
- течна сметана 80 мл
- начупен шоколад 80
ПРИГОТВЯНЕ:
- Лесен и ефектен сладкиш без печене. Първо пригответе крема, като в малка тенджерка се загрява 400 мл прясно мляко и захарта да се разтопи. В 100 мл прясно мляко се разбърква шоколадов пудинг на прах и се сипва в горещото прясно мляко. Разбърква се на тих огън докато сгъсти и се сваля от котлона. Прибавя се масло, да се разтопи и готово.
- Във правоъгълна малка форма върху прозрачно фолио се нареждат бисквити по дъното и по стените. Останалите бисквити се начупват на парчета и сипваме в крема.
- Внимателно се разбъркват и сипваме във формата.
- Завършва се с ред бишкоти, те ще са дъното на сладкиша.
- Крайщата на фолиото се прибират и оставяме в хладилника за 1 час да стегне.
- Изважда се в чиния, като се обръща. Приготвя се глазура от загрята сметана и начупен млечен шоколад. Оставя се за 10 минути във фризера да стегне и заливаме сладкиша.
- Оставя се за 1 нощ в хладилника.
- Приготвя се дантелена декорация. При мен се получи от 2 път, така че опитайте.
- В чашка с вода, добавете изтеглено брашно и олио.
- Прибавя се боя каквато искате и разбърквате на рядка смес. Загрява се малко тиганче, сипва се сместа и на оставяте на 3 -4 степен да стане като чипс. Получава се дантелена палачинка, след като водата се изпари се получава ефектна дантела.
- Изважда се върху салфетка да попие мазнината и да съхне, трябва да е хрупкава, не мокра.
- Начупва се парчета и декорираме с шоколадови дражета и дантела.
Рецепта предоставена от Виолета Матева.