Рецепта за Сладкиш с бисквити и дантелена декорация

Коментари · 365 Прегледа

Рецепта за Сладкиш с бисквити и дантелена декорация. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Моята Великденска рецепта". Рецепта за бисквитен сладкиш.

Необходими продукти:

  • биквити Петит Бьор 225 г
  • бишкоти 6 бр

Крем:

  • прясно мляко 500 мл
  • захар 4 с л
  • шоколадов пудинг 1 пакет
  • масло 30 г
  • шоколадови дражета
  • дантелена декорация
  • вода 40 мл
  • брашно 5 гр
  • олио 20 мл
  • зелена гел боя

Глазура:

  • течна сметана 80 мл
  • начупен шоколад 80

ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Лесен и ефектен сладкиш без печене. Първо пригответе крема, като в малка тенджерка се загрява 400 мл прясно мляко и захарта да се разтопи. В 100 мл прясно мляко се разбърква шоколадов пудинг на прах и се сипва в горещото прясно мляко. Разбърква се на тих огън докато сгъсти и се сваля от котлона. Прибавя се масло, да се разтопи и готово.
  2. Във правоъгълна малка форма върху прозрачно фолио се нареждат бисквити по дъното и по стените. Останалите бисквити се начупват на парчета и сипваме в крема.
  3. Внимателно се разбъркват и сипваме във формата.
  4. Завършва се с ред бишкоти, те ще са дъното на сладкиша.
  5. Крайщата на фолиото се прибират и оставяме в хладилника за 1 час да стегне.
  6. Изважда се в чиния, като се обръща. Приготвя се глазура от загрята сметана и начупен млечен шоколад. Оставя се за 10 минути във фризера да стегне и заливаме сладкиша.
  7. Оставя се за 1 нощ в хладилника.
  8. Приготвя се дантелена декорация. При мен се получи от 2 път, така че опитайте.
  9. В чашка с вода, добавете изтеглено брашно и олио.
  10. Прибавя се боя каквато искате и разбърквате на рядка смес. Загрява се малко тиганче, сипва се сместа и на оставяте на 3 -4 степен да стане като чипс. Получава се дантелена палачинка, след като водата се изпари се получава ефектна дантела.
  11. Изважда се върху салфетка да попие мазнината и да съхне, трябва да е хрупкава, не мокра.
  12. Начупва се парчета и декорираме с шоколадови дражета и дантела.

Рецепта предоставена от Виолета Матева.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg