Необходими продукти:
Продуктите са за 1 порция
- 90 гр карфиол
- 40 гр картофи
- 30 гр вода (от варенето на зеленчуците)
- 10 гр олио (рафинирано)
- 20 гр пуешко месо (може и пилешко)
Приготвяне или как се готви ястието:
- Измивате, почиствате и нарязвате зеленчуците на кубчета.
- Сварявате картофите добре (в зависимост от големината на кубчетата приблизително 15 минути).
- В отделна тенджера сварявате карфиола (за приблизително 10 минути).
- Отделяте необходимото количество от водата, в която сте варили зеленчуците.
- Пуешкото също нарязвате на кубчета и сварявате добре (за около 5 минути, в зависимост от парченцата).
- Пюрирате хубаво парченцата зеленчуци, пуешкото, водата и олиото.
- Накрая още веднъж кипвате готовата каша.
*Бележки: Подходяща за обедното хранене