Необходими продукти:
- 500 г сирене „Маскарпоне“
- 400 г ягоди
- 220 г захар
- 10 г бурбонска ванилова захар
- 3 белтъка
- кората от 1 лайм
Начин на приготвяне:
- От 170 мл вода и 170 г от захарта се сварява захарен сироп и се овкусява с ваниловата захар.
- Белтъците се разбиват на пяна. Постепенно към тях се налива горещият сироп и се разбива, докато се получи стабилен сняг.
- В блендер се пюрират 250 г от ягодите и останалата захар.
- Сместа се прецежда.
- Смесва се с настърганата кора от лайма.
- Останалите ягоди се нарязват на малки кубчета.
- Маскарпонето се разбива леко с миксер.
- Налива се пюрето от ягоди и се разбърква.
- Внимателно се добавят белтъците и се разбърква.
- Кремът се разпределя в стъклени чаши, като се редуват пластове крем и кубчета ягоди. Прибира се в хладилник, за да се изстуди добре.
Източник: Бон Апети