Необходими продукти:
- 400 мл сварено кафе
- 10 г желатин (1 пакетче)
- 1 с. л. захар
- 300 г кисело мляко
- 300 г сирене „Маскарпоне“
- 1 пакетче бурбонска ванилова захар
- 100 мл подсладено кондензирано мляко
- 1 щипка канела
- 50 г кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
- Желатинът се накисва в малко вода и се оставя да набъбне.
- След това се разтопява в микровълнова фурна и се добавя към смесеното със захарта кафе.
- Сместа се разбърква, изсипва се в разлат съд, облечен с фолио за свежо съхранение и се оставя за една нощ в хладилник, за да стегне.
- След това се реже на кубчета.
- Киселото мляко се смесва с кондензираното мляко, маскарпонето, ваниловата захар и канелата.
- Кремът се разбърква и се разпределя в чаши.
- Във всяка чаша се слагат по няколко кубчета желе и десертът се сервира, поръсен със запечени на сух тиган кокосови стърготини.
Източник: Бон Апети