Необходими продукти:
- 100 г захар
- 4 кивита (+ за украса)
- 100 г ягоди (+ за украса)
- 200 г кисело мляко
- 3 жълтъка
- 150 мл прясно мляко
- 1 с. л. желатин
- 150 мл животинска сметана
Начин на приготвяне:
- Кивитата се обелват, нарязват се на кубчета и се готвят с половината захар, докато омекнат.
- След това сместа се пюрира и се оставя, да се охлади.
- Ягодите се почистват, намачкват се и се смесват с киселото мляко.
- Жълтъците се готвят на водна баня, заедно с прясното мляко и останалата захар, като се бъркат непрекъснато, докато се получи плътен крем. След това съдът се дърпа от огъня.
- Желатинът се накисва в малко студена вода, разтопява се и се добавя към крема.
- Сипват се плодовите пюрета и разбитата сметана и се разбърква.
- Сместа се разпределя в чаши и се оставя за няколко часа в хладилник, да стегне.
- Гарнира се с ягоди и киви и се поднася.
Източник: Бон Апети