Необходими продукти:
- 6 скилидки чесън
- 1 голямо яйце или 2 жълтъка
- 1 ч.ч. зехтин extra virgin
- 1 с.л. пресен лимонов сок
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне или как се готви ястието:
- Поставете скилидките в пасатор или комбайн. Пасирайте.
- Добавете яйцето и продължете да разбивате. Намалете скоростта на разбиване и бавно прибавете половината зехтин.
- Добавете лимоновия сок.
- Бавно прибавете и останалия зехтин и разбивайте докато сместта се сгъсти и стане еднородна.
- Поставете в купичка и по желание овкусете с подправки. Сол, черен пипер и малко лютив червен пипер са отлични добавки.
- Захлупете и изстудете добре преди да сервирате.