Рецепта за сос Aioli (с яйца и зехтин)

Коментари · 673 Прегледа

Лесна рецепта за сос Aioli (с яйца и зехтин). Необходими продукти и начин на приготвяне на Aioli (с яйца и зехтин). Италиански сос.

Необходими продукти:

  • 6 скилидки чесън
  • 1 голямо яйце или 2 жълтъка
  • 1 ч.ч. зехтин extra virgin
  • 1 с.л. пресен лимонов сок
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. Поставете скилидките в пасатор или комбайн. Пасирайте.
  2. Добавете яйцето и продължете да разбивате. Намалете скоростта на разбиване и бавно прибавете половината зехтин.
  3. Добавете лимоновия сок.
  4. Бавно прибавете и останалия зехтин и разбивайте докато сместта се сгъсти и стане еднородна.
  5. Поставете в купичка и по желание овкусете с подправки. Сол, черен пипер и малко лютив червен пипер са отлични добавки.
  6. Захлупете и изстудете добре преди да сервирате.
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg