Чудесна рецепта за пилешки дробчета на тиган ,подходящи както за мезе ,така и за обяд.Продукти: 450 г пилешки дробчета ,гъби консерва 100 г,лук 1 глава ,1/2 стрък праз , 5 с л олио ,бяло вино 100 мл,чесън 2 скилидки,сол ,черен пипер ,чубрица,магданоз За овалване - брашно ,сол ,червен пипер
Приготвяне: Смесете 1 к ч брашно ,1 ч л сол и 1 ч л червен пипер.Измити дробчета се подсушават със салфетка и овалваме в брашното ,като излишното се изтупва.В тиган се загрява олио ,пържим дробчетата от двете страни и изваждаме в чиния.В същата мазнина ,при нужда се сипва още малко олио запържваме нарязан лук ,праз и нарязани скилидки чесън.Добавят се гъбките и готвим за кратко ,като се разбърква на умерен огън.Прибавя се бяло вино ,оставяме леко да изври и добавяме домати.Овкусява се със щипка захар ,сол ,черен пипер и чубрица.Връщаме дробчетата в тигана и готвим под капак за 5 минути ,докато остане на мазнина.Сервираме гозбата поръсена с магданоз! Добър апетит!
Chef Mandja 4 год
Ями <3