Необходими продукти:
1 кг пилешки гърди
250 г паста (оризова, чоу мейн или диетични нудълс)
250 мл кокосово мляко лайт
200 г зелен фасул
3 супени лъжици къри сос
2 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици фъстъчено масло на прах
2 скилидки чесън
2 моркова
1/2 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица кокосова захар
щипка млян черен пипер
зехтин на спрей (колкото е необходимо)
Начин на приготвяне:
Сварете пастата в подсолена вода, докато омекне. Поставете в голяма тенджера кокосовото мляко, къри соса, соевия сос, предварително намачканите скилидки чесън, кокосовата захар и фъстъченото масло на прах, разбъркайте сместа и я поставете на котлона. При непрекъснато бъркане посолете, добавете подправките и оставете да заври. След това добавете зеления фасул и едро настърганите моркови. След 2 минути отстранете соса от огъня.След това пригответе пилешките гърди. Нарежете ги на малки ивици, посолете ги леко, натъркайте ги с подправки и ги поставете в предварително загрят тиган, напръскан със зехтин, където ги опечете до златисто от двете страни. Нарежете готовите късове месо на още по-тънки резенчета.Поставете пастата в дълбока чиния, добавете към нея пилешките късчета, залейте с къри соса и можете да сервирате.
Източник: GymBeam