За приготвяне на 1 сирене са необходими:
125 г кашу
125 г картофи (1 малък картоф)
100 мл вода
75 мл вода от варенето на зеленчучите и ядките
60 г моркови (½ морков)
1 супена лъжица агар-агар на прах (можете да използвате желатин на прах за не-веган вариант на сиренето)
1 чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка сладък червен пипер
½ чаена лъжичка куркума
сока на ½ лимон
кокосово масло в спрей
Начин на приготвяне:
Първо във вода сварете кашуто, нарязаните картофи и морковите. Варете, докато всички съставки омекнат. След като се сварят, запазете 75 мл от използвана вода и прецедете останалата част. Сложете сварените съставки и запазената вода в блендер, добавете сока от лимон, солта, черния пипер и куркумата. Блендирайте всичко заедно, докато получите кремообразна смес.След това в малък съд разтворете агар-агара в 100 мл вода и оставете да заври. Бъркайте го непрекъснато и варете за около 1-2 минути. След като се свари, добавете сместа с агар-агар към сместа с ядките и разбъркайте добре, докато двете се смесят напълно. Междувременно пригответе формичка за сирене или купичка, напръскайте я с масло и изсипете приготвената смес за сирене в нея. Оставете приготвеното по този начин сирене да стегне за една нощ в хладилника.Ако искате да настържете сиренето, сложете го във фризера за няколко часа. Можете да използвате сиренето в салати, пици или като предястие. Също така може да му се насладите и като десерт с пресни плодове или с оризовки. Когато се съхранява в хладилник, страхотният му вкус ще се запази през цялата седмица!
Източник: GymBeam