Необходими продукти за тортилата:
100 мл вода
35 г неовкусен конопен протеин
20 г конопено брашно
10 г чиа семена
5 г разтворими фибри псилиум
1 супена лъжица ябълков оцет
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 чаена лъжичка риган
щипка сол
Необходими продукти за гарнитурата:
50 г царевица
40 г мексикански карамелен крем с тофу или хумус
нарязан пресен лук
листа от магданоз
безкалоричен сос Болонезе
Начин на приготвяне:
Първо разбъркайте заедно сухите продукти – протеина, брашното,чиа семена, псилиума, содата бикарбонат, ригана и солта, след което добавете водата и ябълковия оцет. Разбъркайте добре получената смес и я оставете да престои за 2-3 минути.Загрейте тиган с незалепващо покритие и го напръскайте със зехтин. Оформете от престоялата смес тортила с ръце и я изпечете от двете страни за около 5-6 минути до златисто.Натъркайте изпечената тортила с карамеления крем, посипете върху нея царевицата, пресния лук и листата от магданоз и накрая залейте със сос Болонезе. Можете да сервирате!
Източник: GymBeam