Необходими продукти за тестото:
120 г пълнозърнесто брашно от лимец
100 г фини овесени ядки
100-130 мл мляко
30 г зехтин
½ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка смлян черен пипер
½ чаена лъжичка провансалски билки
Необходими продукти за плънката:
150 мл мляко
100 г бейби спанак
80 г сирене фета
60 г чери домати
3 яйца
3 скилидки чесън
½ чаена лъжичка провансалски билки
сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Разбъркайте заедно всички необходими съставки за тестото и размесете на ръка плътно тесто. Ако е прекалено твърдо, добавете малко мляко. Поставете тестото в намазнена форма за сладкиши с по-висок ръб (ние използвахме форма с диаметър 24 см), притиснете го добре и го оставете да се пече на 180°C за около 10 минути.Междувременно пригответе плънката. Измийте спанака и го попарете в малко вода. След това го разбъркайте в купа с натрошеното на парченца сирене фета, млякото и намачкания чесън. Добавете черен пипер и сол на вкус. Накрая сложете яйцата и разбъркайте.
След това изсипете плънката върху опеченото тесто, сложете върху нея чери доматчетата и поставете киша да се пече във фурната на температура 180°C за около 40 минути.
Източник: GymBeam