Необходими продукти за такосите:
500 г риба Тилапия
4 тортили
1 супена лъжица лимонов сок
1 супена лъжица соев сос
1 чаена лъжичка чесън на прах
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка млян червен пипер
1/4 чаена лъжичка млян черен пипер
Необходими продукти за гарнитурата:
2 големи шепи салата или рукола
2 домата
1/2 глава червен лук
пармезан(по желание)
Безкалоричен сос Caesar Dressing
Начин на приготвяне:
Първо пригответе маринатата за рибата. Разбъркайте в малка купа чесъна, черния и червения пипер, солта, соевия сос и лимоновия сок. С така приготвената смес натъркайте старателно рибата и от двете страни и поставете рибата в съд за печене. Оставете я да се опече в предварително загрята фурна за 15-20 минути на 200°C.Междувременно пригответе зеленчуците, измийтеги и нарежете доматите и лука на възможно най-малки парченца.Загрейте тортилите за малко във фурната или в микровълновата фурна, после разделете всяка от тях на 4 части. След това сгънете всяка част през средата и я забодете с клечка за зъби, така че да остане отворена наполовина.След като рибата се опече я извадете от тавата и я нарежете на малки парчета. След това сложете в приготвените тортили от зеленчуците и от нарязаната риба и накрая залейте такосите с малко безкалоричен сос и евентуално с допълнително лимонов сок. Можете да сервирате готовите такоси поръсени с настърган пармезан.
Източник: GymBeam