За тестото са необходими:
180 г разтворима овесена каша
150 мл мляко
50 г брезова захар ксилитол
20 г протеинов прах с вкус на ванилия
1 супена лъжица разтопено кокосово масло
За пудинга са необходими:
400 мл мляко
50 г пудинг на прах (ванилия/карамел)
4 супени лъжици кокосова захар
2 супени лъжици бадемово масло
За заливката са ви необходими:
400 г фина мека извара
70 а протеинов прах с вкус на ванилия
10 г сгъстител за желе /или желатин/
1-2 чаени лъжички flavor drops с вкус на ванилия
черен шоколад (за поръсване)
Начин на приготвяне:
Пригответе тестото като старателно смесите овесената каша, млякото, протеина, ксилитола и разтопеното масло. При смесването на тези съставки ще получите гъсто тесто, което трябва да разделите на
две равни части. Изсипете всяка част от тестото върху тава, покрита с хартия за печене, (ние използвахме тавички с размер 22х22 см), загладете тестото и изпечете на 170 ° С в продължение на 10 минути.
Междувременно пригответе пудинга чрез смесване на пудинга на прах, млякото и кокосовата захар. Тази смес трябва да заври при периодично разбъркване. След като пудингът се сгъсти, свалете го от котлона и добавете към него бадемовото масло. Когато пудингът изстине, изсипете го върху един от подготвените блатове, който трябва да оставите във формата. След охлаждане внимателно извадете втория блат от формата, поставете го върху пудинга и натиснете леко.
Накрая пригответе заливката от извара. Сложете изварата, протеина, сгъстителя и flavor drops в купа и ги разбъркайте старателно, за да могат вкусовете да се съчетаят добре. Разпределете приготвената по този начин смес равномерно върху сладкиша. След това оставете сладкиша да стегне в хладилника за една нощ. На следващия ден го нарежете, украсете с настърган шоколад и можете да сервирате!
Източник: GymBeam