Необходими продукти за тестото:
150 г инстантни овесени ядки, неовкусени
100-150 мл вода
30 г протеин на прах с вкус на ванилия
3 супени лъжици ксилитол
1 супена лъжица бадемово масло
Необходими продукти за нугата:
100 г фурми без костилките
20 г фъстъци
20 г протеин на прах с вкус на ванилия
5 супени лъжици фъстъчено масло (евентуално бадемово)
2 супени лъжици вода
Необходими продукти за глазурата:
70 г черен шоколад
1 чаена лъжичка кокосово олио
Начин на приготвяне:
Разбъркайте в голяма купа овесените ядки, водата, протеина, ксилитола и бадемовото масло. Ако полученото тесто е прекалено ронливо, добавете малко вода, докато стане гъсто и гладко. Изсипете готовото тесто във форма за печене (ние използвахме форма с размери 30×10 см), постелена с хартия за печене. Поставете тавата във фурна и печете 15-20 минути на
175°C. След изпичане извадете тестото от фурната и го оставете да се охлади напълно.Междувременно залейте фурмите с гореща вода и ги оставете да престоят за около 15 минути. После ги изцедете и ги миксирайте заедно с протеина, фъстъченото масло и водата до получаването на гладка смес. Напластете получената гъста нуга върху охладеното тесто и я посипете с нарязаните фъстъци, които трябва леко да притиснете към нугата.Разтопете черния шоколад заедно с кокосовото олио на водна баня или в микровълнова фурна и ги разбъркайте добре до получаването на еднородна смес. След това изсипете сместа върху готовото тесто с нугата.Поставете така приготвения десерт в хладилник поне за 2 часа, за да се втвърди. След това го нарежете на 12 еднакви блокчета, които съхранявайте в хладилник. Насладете се на готовото лакомство!
Източник: GymBeam