Необходими продукти:
350 г карфиол (1 малка глава)
100 г замразен грах
80 г моркови (1 средно голям морков)
3 скилидки чесън
парче праз (с големина около 10 см)
2 яйца
2 супени лъжици соев сос
1 чаена лъжичка куркума
сок от лайм на вкус
сол и млян черен пипер на вкус
зехтин на спрей
Начин на приготвяне:
Първо разбъркайте яйцата с малко сол и черен пипер. Изпържете така приготвената смес с малко зехтин, след това я прехвърлете в купа и я оставете настрани за по-късно.Сложете отново малко зехтин в същия тиган и изпържете в него нарязания на ситно праз. След леко се запържи леко, добавете към праза намачкания чесън и нарязания на малки парченца морков. Можете да сипете в сместа малко вода и да я задушите при непрекъснато бъркане, докато омекне почти напълно. Междувременно нарежете карфиола в кухненски робот на парченца с големината на ориз. След това го прибавете, заедно с граха, към сместа на тигана. Добавете към сместа в тигана соевия сос, сока от лайм, куркумата, солта и черния пипер в количества според предпочитанията си. Запържете “ориза”, докато карфиолът омекне, но имайте предвид, че не трябва да бъде напълно мек. Накрая го разбъркайте с предварително приготвените пържени яйца и можете да сервирате!
Източник: GymBeam