За тестото са ви необходими:
150 г разтворима овесена каша
70 мл вода
40 г протеинов прах с вкус на шоколад
5 супен лъжици ксилитол (брезова захар)
3 супени лъжици кокосово масло (разтопено)
3 супени лъжици какао
2 жълтъка
1 супена лъжица разтворими фибри псилиум хуск
1 чаена лъжичка бакпулвер
За крема са ви необходими:
300 г фина извара
250 г твърда извара
30 г протеин на прах с вкус на ванилия
3 белтъка
1 супена лъжица от капките flavor drops с вкус на ванилия
щипка сол
малини за украса
Начин на приготвяне:
Първо разбъркайте заедно овесената каша, водата, протеина, ксилитола, кокосово масло, какаото, жълтъците, псилиум хуск и бакпулвера. Разбъркайте получената смес с ръка до получаването на еднородно
тесто без бучки. Оставете приготвеното тесто да престои 1 час в хладилник.Междувременно пригответе крема, като с помощта на миксер разбиете белтъците с щипка сол. Отделно смесете останалите съставки – изварата, протеина, капките flavor drops и разбъркайте добре, след това внимателно прибавете разбитите на сняг белтъци, така че кремът да остане пухкав.Извадете тестото, което е престояло 1 час в хладилника, и го настържете на едро ренде. Сложете половината от приготвеното тесто във форма за печене (ние използвахме форма с размери 22×22 см), леко го заравнете с ръка, върху него изсипете крема с извара. Отгоре върху крема сложете останалото тесто и отново леко го заравнете с ръка.Изпечете сладкиша в загрята фурна на 170 ° C за около 35 минути. След като го извадите от фурната, сладкишът се стяга още повече. Съхранявайте го в хладилник. Украсете сладкиша с пресни малини и сервирайте. Желаем ви приятно гастрономическо изживяване!
Източник: GymBeam