Необходими продукти за тестото:
50 г фурми
50 г лешници
50 г овесени ядки
50 г лешниково масло hazelnut spread
30 г шоколадов протеин Just Whey
½ чаена лъжичка канела
какао и кокос за овалване
Начин на приготвяне:
Започнете, като смелите в блендер лешниците и овесените ядки на гладко брашно. Изсипете брашното в купа, добавете към него протеина и канелата и разбъркайте добре съставките. Междувременно залейте фурмите с вряла вода и ги оставете да омекнат поне за 10 минути. След като омекнат, излейте водата и блендирайте фурмите, докато се получи гладка консистенция. Добавете блендираните фурми и лешниковото масло към вече приготвената смес от брашно, протеин и канела. Разбъркайте добре всички съставки до получаването на твърда и умерено лепкава маса. Ако сместа е прекалено гъста, добавете малко вода. От така приготвената маса оформете с ръце
малки топчета, които след това оваляйте в какао или в кокос. Трюфелите са готови, но преди консумация трябва да се съхраняват в хладилник. Насладете се на неповторимия им вкус!
Източник: GymBeam