Необходими продукти за пилешките тортили:
4 тортила питки
350 г пилешки гърди
зехтин
1 чаена лъжичка подправка за грил
½ чаена лъжичка сушен босилек
зеленчуци по ваш избор (авокадо, салата, домати)
сол и подправки на вкус
Необходими продукти за дресинга:
125 г неовкусено кисело мляко
2 скилидки чесън
½ чаена лъжичка сушен босилек
сол, лимонов сок и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Първо нарежете на дребно пилешките гърди, овкусете ги с подправките, босилека и солта и ги изпечете с малко зехтин. След това нарежете на малки парченца зеленчуците и започнете да приготвяте дресинга. Той се прави, като смесите киселото мляко с намачкания чесън, лимоновия сок, солта и подправките.След това опечете тортилите в тиган без мазнина, намажете ги с приготвения дресинг и наредете върху тях зеленчуците и изпеченото месо. Накрая прегънете тортилата навътре от двете страни. Остава ви само едно – да се насладите на невероятния вкус!
Източник: GymBeam