Рецепта за Брюкселско зеле с хлебни трохи и ароматни треви

Коментари · 351 Прегледа

Вкусна рецепта за Брюкселско зеле с хлебни трохи и ароматни треви. Необходими продукти и начин на приготвяне на Брюкселско зеле с хлебни трохи.

Необходими продукти:

  • 1 кг брюкселско зеле
  • 50 гр масло
  • 2 с.л. свежи подправки като магданоз, босилек и др
  • 50 гр хлебни трохи

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. Сварявате брюкселското зеле в солена вода за около 10-12 минути докато омекне. Изливате водата и оставяте да изстине.
  2. Разтопявате маслото и добавяте тревите и хлебните трохи и запържвате за 5 минути като разбирквате.
  3. Добавяте зелето и пържите още около 3 минути.
  4. Можете да сервирате самостоятелно или като гарнитура.

*Бележки: За повече аромат може да добавите индийско орехче и настърган кашкавал.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg