Рецепта за Бял гъбен сос с бяло вино

Коментари · 633 Прегледа

Вкусна рецепта за Бял гъбен сос с бяло вино. Необходими продукти и начин на приготвяне на бял сос от бяло вино и гъби.

Необходими продукти:

  • 900 г основен бял рибен сос
  • 200 г рибен бульон
  • 200 г гъби
  • 50 г краве масло
  • 50 г растително масло
  • 1 голяма глава кромид лук
  • 50 г магданоз (корени)
  • 4 жълтъци
  • 100 г бяло вино
  • винена киселина
  • черен пипер и сол на вкус

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. Ароматните корени и лукът, нарязани на ситно, се задушават в малко бульон и растителното масло до пълното им омекване.
  2. Нарязвате гъбите на дребно и добавяте към полуготовата смес.
  3. След това се заливат с основния бял рибен сос и се варят на слаб огън около 10-15 мин.
  4. Преди окончателното сваряване на соса се прибавя кипналото бяло вино.
  5. Сосът се охлажда до 70°С.
  6. Прибавят се суровите жълтъци и част от кравето масло, леко затоплени, като сосът непрекъснато се бърка.
  7. Подправя се със сол, винена киселина и смлян черен пипер на вкус.
  8. Сосът се прецежда през гъсто сито и се поднася със задушена или варена риба.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg