Необходими продукти:
- 1 кисело мляко
- 1-2 скилитки чесън
- 1/2 ч.л. бульон
- 1-1/2 с.л. нешесте или брашно
- сол на вкус
- черен и лют пипер на вкус
Приготвяне или как се готви ястието:
- Киселото мляко се сипва в съд, който поставяте на котлона и бъркате енергично до завирането му.
- След като млякото заври хубаво, добавяте бульона и счукания чесън. Ако нямате такъв, може да ползвате сух, но вкусът и аромата на соса ще се позагуби. Цялото варене от самото завиране е не повече от 5 минути.
- Разтваряте нешестето в малко хладка вода (1/3 кафена чашка) и го добавяте, като продължите да бъркате.
- Махате соса от огъня и го подправяте със солта, и пиперите.
*Бележки: Ако предпочитате соса да е по-гъст, използвайте 2 лъжици нешесте.