Необходими продукти:
- 500 гр. свинско месо
- 400 гр. гъби печурки
- 1 голям стрък праз лук
- 1 малка главичка шалот
- 100 гр. масло
- 300 мл. прясно мляко
- 5 скилидки чесън
- мащерка
- черен пипер
- сол
Приготвяне или как се готви ястието:
- Запържваме месото в част от маслото.
- Когато месото е почти готово прибавяме праз лука, нарязан на ситно.
- След като омекне празът добавяме чесъна и шалота, нарязан на ситно.
- Когато са почти готови добавяме гъбите за около 3-5 минути.
- Прибавяме подправките - черен пипер, мащерка и сол.
- Към ястието прибавяме прясното мляко и изчакваме да се редуцира, докато сосът се сгъсти като намаляваме котлона на по-ниска температура.
- Накрая финализирайте ястието с 10/20 гр. масло, което ще уплътни соса допълнително.