Свински късчета с праз и гъби (Свинско по провансалски)

Коментари · 341 Прегледа

Рецепта за Свински късчета с праз и гъби (Свинско по провансалски). Необходими продукти и начин на приготвяне на Късчета от свинско месо. Френска рецепта за свинско.

Необходими продукти:

  • 500 гр. свинско месо
  • 400 гр. гъби печурки
  • 1 голям стрък праз лук
  • 1 малка главичка шалот
  • 100 гр. масло
  • 300 мл. прясно мляко
  • 5 скилидки чесън
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. Запържваме месото в част от маслото.
  2. Когато месото е почти готово прибавяме праз лука, нарязан на ситно.
  3. След като омекне празът добавяме чесъна и шалота, нарязан на ситно.
  4. Когато са почти готови добавяме гъбите за около 3-5 минути.
  5. Прибавяме подправките - черен пипер, мащерка и сол.
  6. Към ястието прибавяме прясното мляко и изчакваме да се редуцира, докато сосът се сгъсти като намаляваме котлона на по-ниска температура.
  7. Накрая финализирайте ястието с 10/20 гр. масло, което ще уплътни соса допълнително.
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg