Необходими продукти:
- 1.5 картофи сурови
- 500 гр варени картофи
- 1 яйце
- сол и пипер
- 1 глава лук
- 1 филия сух хляб
- 2 с.л. брашно
Приготвяне или как се готви ястието:
- Суровите картофи се настъргват и се оставят да се отцедят.
- Сварените се обелват и се прекарват през месомелачка.
- Смесвате картофите с яйцето, солта и пипера. Настъргвате и лука. Добавяте и накиснатия и добре изцеден хляб.
- Разбърквате всичко и добавяте брашно докато тестото започне да се отделя от лъжицата.
- Оформяте топчета и пуската в голяма тенджера пълна със солена, вряща вода.
- Изваждате ги 2-3 минути, след като изплуват на повърхността.
*Бележки: Рецептата е за 8 порции.