Необходими продукти:
- 500 гр картофи
- 150 брашно
- 2 яйца
- сол
Приготвяне или как се готви ястието:
- Най-дорбе е да сварите картофите от предния ден без да ги белите.
- В деня когато ще правите самите кнедли, обелвате картофите и ги минавате пред картофената преса или с други думи ги пасирате. Добавяте солта и яйцата и омесвате гладко тесто.
- Върху набрашнена плоскост правите руло и нарязвате на равни кръгове, от които в последствие оформяте топчета.
- В голяма тенджара пълна с кипяща солена вода пускате топчетата, които трябва да могат да плуват свободно в нея.
- Слагате котлона на средна температура. Водата в никакъв случай не трябва повече да ври, тъй като кнедлите ще се разпаднат.
- След около 20 минути топчетата изплуват на повърхността, което е знак че са готови.
- Може да сервирате като гарнитура и с различни сосове.