Рецепта за основен бял Рибен сос

Коментари · 588 Прегледа

Вкусна рецепта основен бял Рибен сос. Необходими продукти и начин на приготвяне на основен Рибен сос и на Рибният бульон.

Необходими продукти:

  • 1100 г рибен бульон
  • 60 г брашно
  • 80 г краве масло
  • сол на вкус

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. В сгорещеното краве масло леко се запържва до бял цвят брашното и се разрежда с 1/3 от горещия рибен бульон.
  2. Сместа се бърка непрекъснато докато кипне.
  3. Прибавя се и останалият бульон и се вари от 20 до 25 мин.
  4. Пяната, получена на повърхността на соса, се отстранява.
  5. Посолява се и се прецежда.
  6. От основния бял рибен сос се приготвят други видове сосове.

 

*Бележки: Рибният бульон се приготвя от хранителните рибни отпадъци: кости, глави, кожа и перки, както и от супен зарзават - моркови, керевиз, лук и др., която се заливат със студена вода и се варят 15 мин.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg