Рецепта за сос Салса "Holandesa"

Коментари · 610 Прегледа

Вкусна рецепта за сос Салса "Holandesa". Необходими продукти и начин на приготвяне на сос Салса "Holandesa". Прибавя се към зеленчуците в основното плато.

Необходими продукти:

  • 4 жълтъка
  • 70 мл вода
  • 1/2 ч.л. сол
  • щипка черен пипер
  • 130 гр масло
  • сокът на 1/2 лимон

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. Продуктите се слагат заедно и с пасатор се разбиват.
  2. Всичко това се прави на водна баня, като салсата не се оставя да заври!
  3. Разбива се около 5-6 минути докато се сгъсти като майонеза.

*Бележки: Сервира се винаги топла, ако все пак изстине, то може да я затоплите на водна баня. Върху бланшираните зеленчуци поставяте 1-2 лъжици от нея. Ще се учудите, колко вкусни могат да бъдат те :)

*Прибавя се към зеленчуците в основното плато като моркови, броколи и други.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg