Необходими продукти:
- 1 ч.л. зехтин
- 1 ч.ч. накълцан лук
- 4 скилидки чесън, накълцани на дребно
- 3/8 ч.ч. червено вино
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. пресен босилек, накълцан
- 1 ч.л. чили
- 2 с.л. доматена паста
- 1 с.л. лимонов сок
- 1/4 ч.л. черен пипер
- 2 консерви, белени и нарязани домати
- 2 с.л. пресен магданоз, накълцан
Приготвяне или как се готви ястието:
- Загрейте зехтина в подходяща тенджерка.
- Запържете леко лука и чесъна за около 5 минути.
- Добавете виното, захарта, босилека, чилито, доматената паста, лимона, пипера и доматите. Доведете до завиране. Намалете температурата и оставете да къкри без капак за около 15 минути.
- Добавете магданоза.
- Разбъркайте и сервирайте.