Рецепта за сос Рагу (болонезе)

Коментари · 636 Прегледа

Вкусна рецепта за сос Рагу (болонезе). Необходими продукти и начин на приготвяне на Рагу сос (болонезе). Сос за паста с малки парченца или смляно телешко, пилешк

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. шунка, накълцана
  • 1 ч.ч. лук, накълцан
  • 1 ч.ч. моркови, накълцани
  • 1/2 ч.ч. целина, накълцана
  • 4 с.л. масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 120 г телешка кайма
  • 350 г свинска кайма
  • 1/2 ч.ч. бяло вино
  • 2 ч.ч. телешки бульон
  • 2 с.л. доматена паста
  • 250 г пилешки дробчета
  • 1 ч.ч. сметана
  • 1 г индийско орехче
  • сол и пипер на вкус

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. Смесете шунката, лука, морковите и целината, които предварително сте накълцали на дребно.
  2. Разтопете 2 с.л. масло в подходяща тенджерка, добавете сместта и запържете за около 10 минути или докато придобие златисто-кафяв цвят, като бъркате по-често.
  3. Прехвърлете в голяма тенджера с дебело дъно. В тенджерата, в която сте пържили сместта с шунката загрейте зехтина и запържете леко телешкото и свинското на средна температура до златисто-кафяво, като разбърквате, за да не се слепи каймата.
  4. Добавете виното и увеличете температурата, оставете да заври като бъркате непрекъснато докато течността се изпари на половина. Прехвърлете в голямата тенджера. Добавете доматената паста и бульона.
  5. Сложете да заври на силна температура, след това намалете огъня и оставете да къкри за 45 минути като разбърквате от време на време.
  6. В това време разтопете останалите 2 с.л. масло в тенджерката, в която пържихте първите две смеси.
  7. Добавете дробчетата и запържете за 3-4 минути или докато леко покафенеят. Махтене от огъня.
  8. Прибавете ги към соса 10 минути преди да е готов.
  9. Малко преди да сервирате прибавете сметаната и оставете да покъкри за 1 минута.
  10. Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче на вкус.
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg