Необходими продукти:
- 2 ч.л. зехтин
- 200 накълцан бекон
- 3 скилидки чесън, пресован
- 2 жълтъка, със стайна температура
- 2 яйца, със стайна температура
- 1/2 ч.ч. сметана
- 100 г пармезан, настърган
Приготвяне или как се готви ястието:
- Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие на средна температура. Добавете бекона и чесъна. Запържете докато бекона стане хрупкав. Поставете върху кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
- В отделен съд разбийте добре жълтъците, яйцата, сметаната и 3/4 от пармезана.
- Овкусете със сол и пипер.
- Добавете яйчната смес и бекона към пастата.
- Ако трябва добавете още сол и пипер.
- Сложете всичко на котлона на ниска температура и разбъркайте докато всичко се комбинира добре.
- Сервирайте като поръсите с останалия пармезан.