Необходими продукти:
- 2 консерви рязани домати
- 1 консерва доматена паста
- 4 с.л. накълцан пресен магданоз
- 2 скилидки чесън, пресована
- 1 1/2 ч.л. сушен риган
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 6 с.л. зехтин
- 1/3 ч.ч. ситно накълцан лук
- 1/2 ч.ч. бяло вино
Приготвяне или как се готви ястието:
- В пасатора сложете доматите, доматената паста, магданоза, чесъна, ригана, солта, пипера. Пасирайте до еднородна смес.
- В по-голяма тенджерка запържете лука в зехтина за около 2 минути.
- Добавете доматения сос и бялото вино.
- Оставете да къкри за около 20-25 минути, като разбърквате отвреме на време.
- Може да добавите и щипка захар.