Необходими продукти:
- 3 с.л. масло 250 г гъби, нарязани
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 2 глави лук, накълцани
- 2 ч.ч. вино марсала
- 1 ч.ч. пилешки бульон
Приготвяне или как се готви ястието:
- Разтопете 1 с.л. масло и към него прибавете гъбите. Запържете за около 10 минути или докато гъбите покафенеят и течността се сгъсти.
- Добавете още 1 с.л. масло, чесъна и лука и запържете за 5 минути. Добавете виното и бульона и разбъркайте.
- Оставете да кипне и оставете да къкри за около 20 минути или докато сосът се сгъсти достатъчно (трябва да е гъст и плътен, обикновено трябва да се редуцира на половина).
- Махнете от огъня и добаве останалото масло.
- Ако искате може да добавите и малко сметана малко преди да го махнете от котлона.