Необходими продукти:
- 3 с.л. зехтин
- 1 глава лук, ситно накълцан
- 2 скилидки чесън, ситно накълцани
- 4 филенца аншоа, ситно накълцани
- 1 малка червена люта чушка, без семена и ситно накълцана
- 2 ч.л. каперси, измити и отцедени
- 8 черни маслини, нарязани на четвъртинки
- 420 г домати от консерва, накълцани
- 1/2 ч.л. морска сол
- 1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
- 1 с.л. пресен магданоз, накълцан
Приготвяне или как се готви ястието:
- Загрейте 2 с.л. масло на средна температура и запържете лука за около 6 минути като разбърквате от време на време.
- Добавете чесъна и аншоата и запържете за минута като разбърквате.
- Добавете чушката, каперсите, маслините, доматите, сол и пипер и оставете на кипне. Намалете температурата до средна и оставете да къкри непокрито за 10 минути, като разбърквате от време на време.
- Когато е готов прибавете готовата гореща паста, добавете магданоза и останалия зехтин, внимателно разбъркайте и сервирайте.