за тестото:
- 2 ч.ч. топла вода
- 25 гр. мая
- ½ ч.ч. олио
- 1 с.л. сол
- 1 яйцe
- брашно колкото поеме
за плънката:
- ¾ ч.ч олио
- 2 големи стръка праз
- 2 с.л. брашно
- ½ ч.ч. вода
- 1 с..л. червен пипер
- 2 щипки черен пипер
- малко сол
- Нарязваме праза на не много ситно.
- Запържваме го докато леко омекне, прибавяме солта, черния пипер и червения пипер.
- Веднага след това прибавяме брашното размито с водата, разбъркваме всичко много добре и се отнема от котлона.
- Втасалото тесто го разделяме на две равни части (разточват се).
- Тавата хубаво се намазва с олио и след това поставяме в нея първата половина от разточеното тесто.
- Хубаво намазваме тестото с готовата плънка и прихлупваме с втората половина от разточеното тесто.
- Празеникът се слага в не загрята фурна на 200 градуса. Пече се около 30 минути.