Рецепта за Празеник

Коментари · 603 Прегледа

Рецепта за Празеник, участваща в кулинарния конкурс за „Готвач на Месеца“. Автор: Десислава Дончева. Кухня: Българска кухня

Продукти

за тестото:

  • 2 ч.ч. топла вода
  • 25 гр. мая
  • ½ ч.ч. олио
  • 1 с.л. сол
  • 1 яйцe
  • брашно колкото поеме

за плънката:

  • ¾ ч.ч олио
  • 2 големи стръка праз
  • 2 с.л. брашно
  • ½ ч.ч. вода
  • 1 с..л. червен пипер
  • 2 щипки черен пипер
  • малко сол
Инструкции
  1. Нарязваме праза на не много ситно.
  2. Запържваме го докато леко омекне, прибавяме солта, черния пипер и червения пипер.
  3. Веднага след това прибавяме брашното размито с водата, разбъркваме всичко много добре и се отнема от котлона.
  4. Втасалото тесто го разделяме на две равни части (разточват се).
  5. Тавата хубаво се намазва с олио и след това поставяме в нея първата половина от разточеното тесто.
  6. Хубаво намазваме тестото с готовата плънка и прихлупваме с втората половина от разточеното тесто.
  7. Празеникът се слага в не загрята фурна на 200 градуса. Пече се около 30 минути.
Бележки
Меси се средно меко тесто!
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg