- 2½ чаени чаши ориз (Parboiled Reis)
- 200 гр. гъби Печурки
- 4 средни моркова
- 4 стръка пресен лук
- 4 яйца
- 1 кубче пилешки бульон
- щипка черен пипер
- сол на вкус
- Първо в една тенджера сваряваме ориза, като съотношението му към водата е 1:2. Той се сварява в леко подсолена вода на бавен огън с капак за около 13 - 14 минути.
- Веднага след като е готов се слага в гевгир и се измива с вода.
- Оставяме ориза добре да се отцеди.
- След това в един тиган наливаме малко олио и като се позагрее добавяме
- морковите, нарязани на тънки ленти.
- Морковите трябва да са леко омекнали преди да добавим гъбите.
- Когато прибавим гъбите и нарязания предварително пресен лук, натрошаваме двете кубчета на пилешкия бульон отгоре.
- Разбъркваме добре като внимаваме гъбите да не се препържат, те трябва да останат леко жилавки.
- Яйцата ги правим бъркани като ги приготвяме на отделно място, след което ги прибавяме към цялото ястие.
- Поръсваме с черен пипер и сол.