Необходими продукти:
- двойна доза тесто
- 2 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 2 консерви белени нарязани домати
- 300 гр шунка
- по 1 или 2 червени или жълти чушки
- 100 гр пармезан
- 500 гр моцарела (тегло след изцеждане)
- сол
- много риган и други подправки според желанието - магданоз, мащерка, босилек, розмарин, градински чай, сладък червен пипер, може и лют червен пипер
Приготвяне или как се готви ястието:
- Докато тестото втасва: обелвате лукът и чесъна и ги наситнявате, останалите зеленчуци също нарязвате на дребно, както и шунката.
- Лукът, чушките, чесъна, нарязаните домати и шунката, заедно с всички подправки смесвате в купа и оставяте да поемат всички аромати.
- Не забравяйте да им добавите и щипка захар и сол.
- Моцарелата нарязвате на шайби, а пармезанът настъргвате.
- Когато тестото стане готово го разточвате и поставяте в намазнената със зехтин и набрашнена тавичка.
- Разпределяте сосът равномерно, отгоре нареждате моцарелата и накрая поръсвате пармезана.
- Печете впредварително загрята фурната на около 200 градуса за около 25 минути докато сиренето стане златистокафяво.