Необходими продукти:
за 6 Порции:
- 1.20 гр брашно
- 1 с.л. сол
- 450 мл хладка вода
- 40 гр прясна мая
За плънката:
- 500 г. сирене или извара
- 200 г. свинска мас
Приготвяне или как се готви ястието:
- Маята се разтваря във водата, добавят се сол и брашно и се омесва меко тесто. Разделя се на 5-6 топки. Разточват се на тънки кори.
- Всяка кора се намазва с мазнина и се поръсва с натрошено сирене. Навива се на руло. Готовото руло се срязва на 2 по средата и двете парчета се завиват на охлюв.
- Разточва се още веднъж всеки охлюв на кора 1 см. Слага се на сгорещен и намазнен сач. Запича се до зачервяване от едната страна.
- Намазва се обилно с мазнина и се обръща за да се опече и от другата страна.