Необходими продукти:
- 500 гр кайма
- 200 гр овче сирене
- малко бекон
- розмарин
- 1 пак бутер тесто
- 1 жълтък
- 1 белтък
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- сол и пипер
Приготвяне или как се готви ястието
- Запържвате лукът с нарязания на дребно бекон.
- Добавяте каймата и запържвате. Прибавяте и нарязаното на парченца овче сирене.
- Нарязвате тестото на правоъгълници и поставяте от плънката. Отгоре затваряте с още един правоъгълник тесто оформен като решетка. Притискате крайщата (може да ползвате и вилица), които след това намазвате с разбит белтък.
- Отгоре намазвате внимателно с жълтък и поръсвате леко с розмарин.
- Печете 30-тина минути на 180 градуса.