Необходими продукти:
- 600 гр брашно (високо ниво на глутен)
- 30 гр царевично брашно
- 270 гр вода
- 75 гр бира
- 6 гр суха мая
- 18 гр захар
- 12 гр сол
- 30 гр зехтин
Приготвяне или как се готви ястието:
- Всичко е приготвено и точно измерено. Първо разтворете маята в малко количество топла вода и оставете настрани за 10 минути докато се образуват балончета. В това време внимателно измерете всички продукти.
- В миксера добавете продуктите в следния ред:
- Вода и други течности
- Всички сухи продукти без брашното
- Разтворената мая
- Брашно
- Зехтин или друга мазнина
Принципно бъркането става по следния начин: 1 минута на ниски обороти, после 8 минути на високи. Втасване - втасването става като поставите тесто на топло място и да удвои или утрои обема си. То трябва да е леко намазано с мазнина отгоре, за да не хване коричка и съдът, в които е поставено да е покрит с кърпа или домакинско фолио.
3. След като сте постигнали необходимия размер разточете тестото и го поставете в приготвената тавичка. Има и друг метод на втасване, при които тестото първо се разточва, поставя се в тавичката и се оставя да втаса там, когато е с височина два-три пъти по-голяма от началната, върху тестото се поставят необходимите продукти и се пристъпва към печене. Така ще получите дебела и сочна пица.
4. Печенето зависи от дебелината на основата, количеството и вида на използваните за плънката продукти. Принципно печете на предварително загрята фурна на около 200 градуса до готовност.