Необходими продукти:
- 2 зрели банана
- 100 гр захар
- 250 гр брашно
- 300 гр орехи, 200 гр накълцани и 100 гр разполовени
- 200 гр стафиди
- 2 с.л. олио
- 3 с.л. мляко
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 1/4 ч.л. сол
- 2 яйца
Приготвяне или как се готви ястието:
- Намачквате с вилица бананите на пюре или използвате пасатор със същата цел.
- Добавяте олиото, захарта, млякото и яйцата и разбивате добре.
- Разбърквате содата, брашното, солта, ядките и стафидите и добавяте към горната смес и разбърквате.
- Поставяте в добре намазнена тавичка (продълговата и дълбока с размери 30 x 11 x 8). Отгоре декорирате с половинките орехови ядки.
- Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.
*Бележки: Може да добавите и малко канела в тестото. Консумира се както самостоятелно, така и с различни видове мармалади, сладка, а също и кашкавали.