Необходими продукти:
- 1 пакет точени кори
- 125 гр масло
- 1 връзка праз лук
- 400-500 гр кайма
- 2 супени лъжици олио
Приготвяне или как се готви ястието:
- В тиган сипваме двете лъжици олио и 1 чаена чаша вода, прибавяме и каймата, като я натискаме с дървена бъркалка, за да се смеси с водата и олиото, след това запържваме, докато каймата стане на гранули и остане на мазнина.
- Прибавяме изчистения и нарязан лук, сипваме още 2 чаени чаши вода и продължаваме да запържваме докато лука се спаруши и водата се изпари. Оставяме да изтине.
- Разтиламе корите, поръсваме от запърженото масло, поръсваме и от изстиналата плънка и навиваме два пласта от кората на руло, след това продължаваме по същия начин и с другите кори (от 1 пакет кори излизат 6-7 рула).
- Готовите рула нареждаме в намазана тава и печем на 220 градуса до зачервявяне.