Рецепта за Баница с праз лук

Коментари · 358 Прегледа

Рецепта за Баница с праз лук. Необходими продукти и начин на приготвяне на Празена баница с праз лук в домашни условия.

Необходими продукти:

  • 1 пакет точени кори
  • 125 гр масло
  • 1 връзка праз лук
  • 400-500 гр кайма
  • 2 супени лъжици олио

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. В тиган сипваме двете лъжици олио и 1 чаена чаша вода, прибавяме и каймата, като я натискаме с дървена бъркалка, за да се смеси с водата и олиото, след това запържваме, докато каймата стане на гранули и остане на мазнина.
  2. Прибавяме изчистения и нарязан лук, сипваме още 2 чаени чаши вода и продължаваме да запържваме докато лука се спаруши и водата се изпари. Оставяме да изтине.
  3. Разтиламе корите, поръсваме от запърженото масло, поръсваме и от изстиналата плънка и навиваме два пласта от кората на руло, след това продължаваме по същия начин и с другите кори (от 1 пакет кори излизат 6-7 рула).
  4. Готовите рула нареждаме в намазана тава и печем на 220 градуса до зачервявяне.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg