Необходими продукти:
ЗА ТЕСТОТО
- 1 кг. брашно/пресято/
- 20 гр. мая
- 1 с.л. сол
- 1 к.л. захар
- 1/3 ч.ч. олио
ЗА ПЛЪНКАТА
- 1 или 2 яйца
- 300 гр. сирене
- 1 к.л. червен пипер
- 1 к.л. шарена сол
Приготвяне или как се готви ястието:
- Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса. Втасалото тесто се накъсва цялото на късчета с различна големина и форма, които се объркват с продуктите за плънката.
- Изсипва се в тавичка /намазана с олио/, оставя се да втаса, намазва се с яйце и се слага да се пече.
*Бележки: Да се пече на студена фурна, защото ако не е втасало достатъчно, при загряването на фурната, тутманика ще си довтаса!