Необходими продукти:
- стар хляб (стават абсолютно всякакви остатъци от хляб), колкото е по сух, даже още по добре и вкусни ще станат
Подправки:
- чесън на прах
- чубрица
- червен и черен пипер
- може и къри
- сол
- каквито си искате други подправки си използвайте
- малко олио (зехтин)
Приготвяне или как се готви ястието:
- Фурната я слагаме да се загрее на 250 градуса през това време вършим ето това: Стария, сух хляб го начупваме с ръка или го нарязваме, (на кой както му е удобно да го прави) и го поставяме в една тавичка.
- Ръсим отгоре с различните му подправки върху хляба и накрая малко олио прибавяме.
- Забъркваме ги леко и бум във фурната.
- Като започнат да се зачервяват и да стават като сухари, изключете фурната и оставете на остатъчната топлина.
*Бележки: Чудесно мезе са за бира. Всеки се чуди какво да прави хляба, който му остава.