Ако желаете може да ме последвате в инстаграм и моят youtube chanel:
Instagram: Tsvetina Gavazova
Youtube chanel: Tsveti Gavazova

https://www.instagram.com/tsvetinagavazova/

https://www.youtube.com/channel/UC07FL0wdPnyxCE

Как е точно наименованите на това чудо- не знам. Но има ли значение когато е толкова вкусно.
Продукти:
Пилешки бутчета – 3 на брй ( разрязах на две както се вижда на снимката)
Масло
Чесън – 3-4 скилидки ( зависи колко сте му фенове)
Готварска сметана – 150 мл
Пармезан – около 30-40 гр
Сок от лимон
Спанак – около 90 гр
Пилешки бульон – 250 гр
Начин на приготвяне:
Овъргалях хубаво пилешкото в сол, черен пипер и червен. В Делонги на функция тиган сложих маслото и след като загря наредих бутчетата, които запържих хубаво и от двете страни. След като станаха готови ги отделих и все още на същата функция добавих още малко масло и запържих чесън, който беше минал през пресата. Малко след това добавих бульона и готварската сметана. Разбърках и изсипах и останалите неща – пармезана, лимоновият сок, мащерка и спанака. Оставих така да покъкри. След като прецених, че е готово, прибавих пилешкото и минах на функция фурна 3-та степен. Оставих го да се готви 25 минути.
И готово! ?
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg