Необходими продукти:
- 1 1/8 ч.ч. леща
- 2 1/4 ч.ч. вода
- 6 филий хляб накълцани на малки парченца
- 2 яйца
- 1 ч.ч. зеленчуков бульон
- 2 с.л. доматено паста
- 1/2 ч.ч. сух босилек
- 1/4 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. смлян черен пипер
- 1 ч.л. сух магданоз
- 1 с.л. зехтин
- 1/3 ч.ч. галета или сух хлебни трохи
Приготвяне или как се готви ястието:
- Смесете лещата с водата и оставете да заври. Намалете температурата и оставете да къкри докато лещата омекне.
- Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете подходяща стандартна тавичка за хляб.
- В голяма купа смесете 2 ч.ч. от сготвената и отцедена леща, хлебните парченца, яйцата, бульона, доматената паста, босилека, чесъна на прах, черен пипер, магданоза и зехтина.
- Разбъркайте добре и изсипете в подготвената тавичка.
- Печете за 40 минути.
- Отгоре поръсете с галетата или сухите хлебни трохи и печете още 10 минути.
- Оставете да се охладят поне за 10 минути преди да сервирате.