Необходими продукти:
- 1-1,5 л вода
- 500 мл оцет
- 3-4 зърна бахар
- 5-6 зърна черен пипер
- 2-3 дафинов лист
- 3-4 скилидки чесън
- 1 стар лук
И започвате с ароматните треви.
Аз лично много обичам за такива цели да ползвам:
- Босилек
- Мащерка
- Риган
- 2-3 листа наситнен див чесън
- сол, зависи колко солено обичате
- малко захар
Приготвяне или как се готви марината:
- Ако замените солта със соев сос ще стане още по добре.
- Вместо захар ви съветвам, да сложите една лъжица мед. Хем по-здравословно :)
- Много от маринатите се бъкват или казано на нормален език се слагат на котлона и се оставят или да заврат, или да поврат 5-10 мин, за да се окомплектоват съставките. Лично мое предпочитание е да ползвам сурови такива.
*Бележки: Кисне според нуждите и желанията, но не по-малко от 4-5 часа. Държи се на студено.
*Подходяща за диво месо.