Необходими продукти:
- 40 мънички чери доматчета (според мен може и с нарязани обикновенни)
- 350 мл зехтин
- 40 главички чесън
- 40 маслинки
- 8 филета барамунди (по 200 гр всяко)
- 16 филета аншоа, разполовени
- ½ ч.ч. листа розмарин
Приготвяне или как се готви ястието:
- Доматите трябва да се обелят по познатия начин – правите кръсче в основата им, потапяте във вряща вода за няколко секудни, а след това в студена и обелвате.
- Загрейте добре зехтина. Прибавете чесъна и маслините и гответе за около 30 минути или докато омекнат.
- Прибавете доматите и гответе още 10 минути.
- Махнете от котлона.
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- От хартия за печене изрежете квадрати със страна 50 см. Поставете по едно филе във всеки квадрат. Отгоре поставете по 4 половинки от аншоата. Повдигнете крайщата на хартията нагоре за да се образува нещо като кошничка.
- Поставете от сместта с доматите върху всяко от филетата. Поръсете с розмарин.
- Хванете крайщата на хартията и „затворете“, за да получите пакетче.
- Завържете всяко пакетче с кухненски канап, за да не се отвори.
- Поставете ги в тавичка и печете за 18-20 минути.
- Извадете и сервирайте пакетите незабавно с картофено пюре или зелена салата.
*Бележки: Добре е рибата да е почистена от люспите.