1. Един пакет фини точени кори 2. Тиква цигулка - около килограм 3. Орехови ядки - 400 гр. 4. Канела - 1 ч.л. 5. Масло - 100 гр. 6. Олио - за намазване на корите 7. Кленов сироп - 3 с.л. 8. Бяла захар - 1 ч.ч
Корите изваждаме от хладилник и ги оставяме да се темперират на стайна температура за половин час.
Тиквата обелваме и настъргваме или я мелим с чопър - аз лично ползвам втория вариант, по-бързо и по-неумарящо.
В дълбок тиган разтапяме маслото, добавяме тиквата, захарта и канелата. След 10 минути добавяме и кленовия сироп. Задушаваме докато тиквата леко омекне. Аз го правя от една страна за да не по-сочен тиквеника, от друга за да се смесят добре съставките и да се получи хомогенна смес.
Подготвяме си корите. Ползваме по 2 кори, като мажем всяка с малко олио, разстиламе сместа добре по цялата кора и поръсваме с орехи. Прави се като вита баница или без завиване на корите, по желание.
Нареждаме в намазнена с олио тавичка.
Печем около половин час на 200 градуса, или в зависимоср от фурната, докато придобие отгоре златисто - кафяв цвят.
Оставяме да изстине и по желание поръсваме с пудра захар.